Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan
Slangenkruidlaan

Slangenkruidlaan Haarlem

De uitbreiding van woonhuis moest zorgvuldig afgestemd worden op het bestemmingsplan. De grenslijnen van het stedenbouwkundig plan zou een gekunstelde oplossing hebben betekend. Door goede onderbouwing en gebruikmakend van de ontheffingsregels uit het bestemmingsplan is het gelukt om een vergunning te krijgen op de gewenste uitbreiding.

De uitbreiding aan zij- en achterkant levert een ruime woonkamer en woonkeuken op met zicht op besloten binnentuin aan de achterzijde en op zijtuin. De hoge puien en daklicht boven keuken zorgen voor een lichte en ruimtelijke sfeer. Sterke wisselwerking tussen tuin en interieur!

Het hele woonhuis is aan binnenzijde geïsoleerd. Rc waarde hoger dan 4m2K/W. Zonnepanelen kunnen in een latere fase geplaatst worden op hellend achterdakvlak en/of op platte dak uitbreiding.

Overige wijzigingen:
– herindeling eerste en tweede verdieping met toevoeging van badkamer op tweede verdieping
– dakkapellen aan voor- en achterzijde

opdrachtgever
Ton Veltman & Milly Wouter
oplevering
najaar 2017
architect
Vissers architecten
constructeur
Pieters Bouwtechniek
bijzonderheden
Duurzame verbetering/vernieuwing en uitbreiding van woonhuis